Εργαστήριο γλυκών κουταλιού προϊόντων σοκολατοποιίας και ζαχαροπλαστικής
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ
Ερνέστου Εμπράρ 13, Θεσσαλονίκη
+ 30 2310 539498

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΙΑΝΙΚΗΣ
Κατούνη 45-49, Θεσσαλονίκη
+ 30 2310 506019
info@orfeasglyka.gr
Follow Us:
Title Image

Ιστορικό

history01

ΟΡΦΕΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ

Εργαστήριο γλυκών κουταλιού προϊόντων σοκολατοποιίας και ζαχαροπλαστικής

Η παράδοση στην επιχείρηση μας χάνετε στα βάθη του χρόνου.

Τα σακχαρόπηκτα φρούτα και γλυκά του κουταλιού, ο νουγκάς το μαντολάτο και τα κεράσματα, ο χαλβάς Φαρσάλων και το αποκριάτικο χαλβαδάκι, είναι γλυκά που πολλά από αυτά οι συνταγές τους ξεκινάνε από την αρχαιότητα και εξελίσσονται με το πέρασμα του χρόνου στα σπιτικά και οικοτεχνικά γλυκά.

Αρχαία Ελλάδα και Ιταλία, Μικρά Ασία και Πόλη, είναι «αρώματα» του χρόνου που διατηρούμε στα γλυκά μας εξελίσσοντάς τα με την εμπειρία και τον πειραματισμό τριών γενιών.

Η επιχείρηση έχει τις ρίζες της στα Σέρβια της Κοζάνης όπου τα τρία αδέλφια Γιώργος Ορφέας και Αρίστος Τσιομάλου εργάζονται και αναλαμβάνουν το εργαστήριο των θείων τους στην περιοχή. Παράγουν όλη τη γκάμα χειροποίητων γλυκών της εποχής. Από παγωτό και καραμέλα μέχρι χαλβά Φαρσάλων, γλυκά κουταλιού κ.α..

Ο Ορφέας έλαβε συμπληρωματική εκπαίδευση σε πιο σύγχρονα γλυκά στο ζαχαροπλαστείο του Αργυρόπουλου πατέρα του Κώστα (που υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια πρόεδρος του συλλόγου των ζαχαροπλαστών).

history02
history03

Το 1966 εγκατεστημένος πλέον στη Θεσσαλονίκη ιδρύει εργαστήριο επί της οδού Ερνέστου Εμπράρ (τότε αγορά Εφαρμοστίδου ) στο κέντρο της πόλης και στην καρδιά της τότε χονδρικής αγοράς.

Το 1991 την επιχείρηση αναλαμβάνει, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο φυσικό τμήμα του πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ο γιός Γιώργος Τσιομάλου. Γαλουχημένος από μικρό παιδί στο εργαστήριο κάνει μεγάλες επεκτάσεις στο χώρο, σε μηχανήματα, εργαλεία και τεχνογνωσία διατηρώντας το μέχρι και σήμερα στην ίδια οδό.

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ

Ορφέας Παραδοσιακά Γλυκά

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Με σεβασμό στην παράδοση και αγάπη για την ποιότητα

Ενσωματώνοντας την εμπειρία τριών γενεών και διατηρώντας τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής δημιουργούμε για εσάς τις πιο γλυκές απολαύσεις.